Travel Coin Box

Friday, September 11, 2015

"Bestie Forever" Segmen By Jejak Jutawan Senyap

Assalamualaikum w.b.t

Kali ni Liza nak join segmen dari Jejak Jutawan Senyap
Tajuk segmen yang menarik & tertarik iaitu "Bestie Forever"
Setiap org mesti ada bestie memasing kan. Kalo xde, rugila...
xkisah menang ke kalah yg penting segmen ni terbaik..

Setiap PERTEMUAN & PERPISAHAN bukan secara kebetulan dan bukan aturan kita tapi telah ditakdirkan oleh Yang Maha Pencipta... 

24/05/2010...
Merupakan tarikh penting sebuah ukhwah terjalin...tarikh memula Liza kenal bestie Liza ni...
Yeahh.....memperkenalkan bestie Liza iaitu Noormaizatul Nadia bt. Mohd Reza a.k.a Cik Nadia...

Kami banyak berkongsi suka duka bersama..
Nadia tulang belakang Liza semasa Liza down..

  
 


Liza bersyukur atas pertemuan dan kehadiran Nadia dalam family Liza...Anugerah terindah dari Illahi. Kalo JJS nak soh cerita pengalaman yang kitaorang xboleh lupa, hmm..memang xabis la entry ni kot..hehehe...

Nadia button 'GOOGLE' Liza kalo bab nak try kedai makan baru.
Bab ni mmg arif la. Lagipun abah pesan selagi ada selera makan, makan jea.

Nadia merangkap chef kesayangan abah kalo time Liza keje..
Gigih belajar masakan pantai timur almaklumlah Nadia anak mami.

Nadia pemandu pelancong Liza if kami nak travel ke mana2. 
Baru sebut nak travel dah mcm2 dia survey. Bab tu mmg dia laju.

First time dapat kejutan besday tetengah malam.
Nadia & Ayiq buat suprise besday kat TC..

Gambar 5 tahun lepas...hehehe...kezutan besday..

First time kami travel bersama with Ayiq ke Genting Highlands Theme Park...
Seronok jadi kanak2 ribena..Hilang segala duka lara.




Penguat semangat saat Liza diduga & diberikan ujian olehNya.
Abah Liza masuk ICU thn 2013 & masa yg sama arwah ma Liza masuk hospital.
Kami berkampung & tido di koridor wad selama hampir 2 minggu juga..

Pengalaman bersahur & berbuka puasa di HTAA tahun 2014.
Pengalaman yang tak semua orang dapat rasai semasa arwah ma Liza dimasukkan ke wad time puasa.

Alhamdulillah...sudah genap 5 tahun ukhwah terjalin.
Kami makan2 kat Super Kitchen & share sepotong kek kat TC.


                    

 Inilah serba sedikit coretan mengenai bestie Liza.


❤ Thank you for standing by my side when times get hard...
❤ Thank you for making me laugh when I didn't even want to smile...


Salam sayang...Semoga berjumpa di lain entry...

45 comments:

  1. waaaa... T_T teharunya bila ada entry "BestieForever" ni.. hope.. ukhwah kita teap terjalin walaupun kita berkahwin satu hari nanti.. thanks akk..

    ReplyDelete
  2. waaaa... T_T teharunya bila ada entry "BestieForever" ni.. hope.. ukhwah kita teap terjalin walaupun kita berkahwin satu hari nanti.. thanks akk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
  3. Awat sedih sangat entry ni T_________T
    moga ukhwah kalian hingga jannah... ameen :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks aneng...mana de sedih la..amin...

      Delete
  4. Assallammualaikum..Moga ukhuwah..amiin.

    ReplyDelete
  5. Moga ukhuwah kalian terus mewangi..

    ReplyDelete
  6. cikyue pun ada kawan dari tadika smpai skrg. masuk uni pun sama. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. smoga ukhwah misz yue ngan bestie berpanjangan..amin...

      Delete
  7. smge bpnjgn till jannah..amin.. :)

    ReplyDelete
  8. gud luck.. n moga ikatan persahabatan kekal selamanya...

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. yeala...sahabat susah senang sukar dicari kan haneem..

      Delete
  10. done folo u, folo me back k http://acuyuhan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. selamat bersegmen ya...

    p/s : Salam. Terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #18. (^_^)

    Blog ini telah tersenarai di http://www.mialiana.com/2015/09/senarai-url-blog-18.html

    - Mia Liana -

    ReplyDelete
  12. Teringat kat lagu.. teman sejati nyanyian saujana...hehehe...

    ReplyDelete
  13. nak singgah ! Salam singgah.. hehehe

    peminat shawl tak? jomlah tengok .. meh meh .. hehe

    http://naurahnawwarah.blogspot.my/2015/09/new-shawl-released.html

    ReplyDelete
  14. selamat bersegmen.. bestie forever.. kumpul kenangan manis bersama banyak2 yer...

    Blogwalking sini..

    Blogahbar

    ReplyDelete
  15. semoga ikatan persahabatan korg berkekalan :-)

    ReplyDelete
  16. singgah sini n follow #79

    entri yang touching...semoga ukhwah persahabatan korang sampai syurga Fiefi doakan =)

    http://blogfiefi.blogspot.my/

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks fifie..nak jenjalan blog fifie plak

      Delete
  17. wah..semoga terus menjalin ukhuwah

    ReplyDelete
  18. Tahniah. Anda menang

    http://abrarnetwork.blogspot.my/2015/10/pemenang-segmen-bestie-forever-by-jjs.html

    ReplyDelete

Jangan lupa Klik2